A 100. Private Banking cikk és a kedvenceink

Jubileumi, 100. Private Banking cikkünkhöz érkeztünk. Jöjjön hát egy csipetnyi nosztalgia, az elmúlt időszak kedvenc cikkeivel.

A 100. Private Banking cikk és a kedvenceink

Private Banking tévhitek

A privátbanki szolgáltatások kapcsán számtalan félreértés kering a köztudatban. Ezek közül cáfoltuk meg a 10 legfontosabb Private Banking tévhitet, például az offshore cégekkel, vagyonkezeléssel és a külföldi befektetésekkel kapcsolatban.

 

Könnyed privátbanki tartalmak

Szabadidejében is érdemes olvasni a Private-banking.hu portált, ehhez ajánlottunk néhány könnyed tartalmat (egzotikus vitorlázás, exkluzív szabóságok és cipészetek, valamint virtuális valóság) a nyári uborkaszezonban.

 

Tanulni az pénzügyeinkről

Külön cikket szenteltünk az edukáció témájának, amiből kiderült a privátbanki ügyfelek számára, hogy miért és hogyan érdemes a pénzügyekről tanulni. Sőt, arra is felhívtuk a figyelmet, hogy mire nem érdemes fecsérelni az időnket.

 

A 25 legfontosabb kérdés a Private Bankingról

Olvasóink számára a portál induláskor összegyűjtöttük a 25 legfontosabb privátbanki témát, amin egy ügyfélnek mindenképpen érdemes elgondolkodnia, mielőtt szolgáltatót keres. A témákat számtalan gyakorlatias érvvel színesítettük.

 

Befektetés a Metaverzumba, Private Banking módra

Nemrég két cikket is szenteltünk a Metaverzum témájának – mindkettő gyorsan olvasóink kedvencei közé került a portálon.

 

Private-banking.hu a Trend FM-en

12 percig a Trend FM vendégei voltunk, ahol Érczfalvi András Nádházi Norbert kollégánkkal készített egy érdekes interjút a kezdetekről, a motivációnkról és olyan izgalmas témákról, mint a generációváltás, a robot tanácsadók vagy éppen hazai Private Banking trendek.

 

Infografika Private Banking szolgáltatásokról

Készítettünk egy érdekes infógrafikát a privátbanki szolgáltatásokról. A legfontosabb szolgáltatásokról és a kiegészítő lehetőségekről, valamint tisztáztuk mi a különbség a Private Banking szolgáltatás és a vagyonkezelés között.

Hogyan válasszon Private Banking szolgáltatót?

Azonosítottunk 11 kulcsfontosságú tényezőt a Private Banking szolgáltatók kapcsán, amit ügyfélként ellenőrizni kell ahhoz, hogy biztosan a legjobb helyre kerüljön a vagyonunk.

 

Hedge fund vagy befektetési alap a nyerő?

Szintén olvasói kérésre górcső alá vettünk két kedvelt kollektív befektetési formát, a hedge fundokat és a befektetési alapokat. Összehasonlítottuk őket egy összefoglalóban, majd bemutattuk miben hasonlítanak és miben térnek el egymástól.

 

Exkluzív hitelkártya. Vajon megéri privátbanki ügyfélként?

Utánajártunk milyen előnyökkel járhat Private Banking ügyfélként, ha exkluzív hitelkártyát használunk. Bemutattuk továbbá a világ 3 legnagyobb presztízsű hitelkártyáját.

 

A világ első befektetési alapja

Minden Private Banking ügyfél ismeri a befektetési alapokat, kevesen ismerik viszont e kedvelt befektetési lehetőség történelmét. Írtunk hát erről is egy érdekes, nosztalgikus hangulatú cikket. Vajon ki, miért és mikor hozta létre a világ első befektetési alapját?

 

Interjú velünk, a Bankárképző.hu oldalon

Nagyon megtisztelő volt számunkra, amikor a Bankárképző interjút készített velünk a céljainkról, terveinkről és a jövőbeli elképzeléseinkről. Ennek esszenciája volt, hogy mindkét szerkesztő korábban e rangos intézmény diákja volt.

 

Private Banking számlanyitás a gyakorlatban

Bemutattuk egy képzeletbeli privátbanki számla nyitásának legfontosabb lépéseit, felhívva a figyelmet a kardinális kérdésekre.

 

Aktív, passzív és ESG befektetési szemlélet?

Számos cikk született a privátbanki stratégiákkal kapcsolatban is az elmúlt időszakban. Íme néhány, a teljesség igénye nélkül:

 

Egzotikus témák Private Banking ügyfeleknek

Végül, de nem utolsósorban több „egzotikus” jellegű cikket is készítettünk – a szó mindkét értelmében, legyen szó egzotikus utazási lehetőségekről vagy éppen egzotikus pénzügyi témákról.

Köszönjük szépen olvasóinknak az eddig figyelmet, hűséget, észrevételeket és ötleteket – ígérjük, hogy a következő 100 cikkben is igyekszünk izgalmas témákat keresni.