9 kortalan Private Banking.hu cikk, amit kifizetődő újraolvasni

Tények, tévhitek, félreértések és kihívások a Private Banking stratégiában, melyek tisztázása alapvetően határozza meg a célok elérését.

 

2021 nyarán egy könnyed privátbanki cikkválogatással készültünk olvasóinknak, amelynek témáit akár napozás, vitorlás kirándulás vagy túrázás alatt is érdemes átgondolni, esetleg bedobni témaként.

Most 9 korábbi, kortalan cikket szeretnénk olvasóink figyelmébe ajánlani, amit érdemes lehet a siker érdekében újra elolvasni és átgondolni.

Korábbi cikkeinket is hasznonnal forgathatják a Private Banking ügyfelek.

Korábbi cikkeinket is hasznonnal forgathatják a Private Banking ügyfelek.

 

10 tévhit, amit már megcáfoltunk a Private-banking.hu oldalon

A pénzügyi tudatosság témájára már „lerágott csontként” tekint a legtöbb privátbanki és prémium ügyfél. A belső banki felmérések és tanácsadások viszont sajnos éppen arra mutatnak rá, hogy nagyobb szükség lenne rá, mint valaha. Cikkünkben 10 Private Banking tévhitet cáfoltunk meg, amik már elhangoztak az ügyfelek szájából pénzügyi tanácsadás alkalmával.

 

Passzív jövedelem privátbanki ügyfeleknek – reális cél vagy a befektetések unikornisa?

Minden befektető álma a passzív jövedelem, amikor a vagyon „munka nélkül” hoz még több pénzt.  De vajon életszerű egy ilyen cél, vagy csak elméletben működik az ötlet? Melyek a realitások a Private Banking ügyfelek számára a gyakorlatban?

 

Külföldi befektetések a Private Banking portfólióban

Mitől külföldi egy befektetés és melyek a legnagyobb félreértések a külföldi eszközök kapcsán? Ezekere a kérdésekre adtuk meg a választ cikkünkben, gyakorlati példákon keresztül.

 

 

Generációváltás okozta kihívások Magyarországon

Áldás vagy átok a generációváltás a hazai alapítók és a NextGen-ek számára? Kell-e mindenáron generációt váltani? Melyek Magyarországon a sikeresen működő modellek?

 

Mi a különbség a Private Banking tanácsadás és a vagyonkezelés között?

A privátbanki tanácsadást és a vagyonkezelést még napjainkban is számos alkalommal egymás szinonimájaként használják országszerte. Még megdöbbentőbb, hogy nemcsak az ügyfelek, hanem számos esetben újságírók, gazdasági médiumok vagy „pénzügyi tanácsadók” (ügynökök – a szerk.) is hibásan hivatkoznak a két fogalomra.

Mi a hasonlóság és mi a különbség a Private Banking és a vagyonkezelés között? Ezt a témát jártuk körbe a cikkünkben.

 

Family Office – sokkal több mint Private Banking

Több mint negyed évszázadot kellett arra várnia a hazai exkluzív ügyfeleknek, hogy megjelenjen Magyarországon a Multi Family Office szolgáltatás. Tényleg a Family Office a pénzügyi szolgáltatások csúcsa vagy még annál is többet nyújt az ügyfeleknek? A válasz: igen. Még több érdekesség a Family Office Service-ről a cikkben.

 

Az alamizsnától a modern filantrópiáig

A 2010-es években már kézzel fogható volt a hazai Private Banking ügyfelek életében is a filantrópiára való igény. A filantrópia történetéről, lehetőségeiről és magyarországi esélyeiről tudhattak meg többet olvasóink korábbi cikkünkben.

 

Aktív vagy passzív portfóliókezelés – túlszárnyalható-e a piaci hozam?

Évtizedek óta vitatéma, hogy az aktív vagy a passzív portfóliókezelési szemlélet sikeresebb-e a befektetéseink során. Nos, a kérdés nem eldöntendő, hiszen a helyes válasz csak akkor állapítható meg, ha pontosan ismerjük az ügyfél élethelyzetét, pénzügyi hátterét, céljait és kockázati preferenciáját.  Cikkünk a válasz keresésénél az aktuális piaci helyzetet és a Private Banking ügyfelek sajátosságait is mérlegeli.

 

Ha csak 1 cikkre van ideje!

A Private Banking 25 legfontosabb kérdése

Amennyiben csak 1 cikkre van ideje és „képbe szeretne kerülni” a Private Banking alapjaival, akkor olvassa el a 25 legfontosabb témát bemutató összefoglalónkat, amelyek bárki megérthet és könnyen feldolgozhat, aki érdeklődik a téma iránt.