Még 9 Private-banking.hu cikk, amit érdemes újraolvasni

Korábban már az olvasók figyelmébe ajánlottunk 9 kortalan Private-banking.hu cikket, amit érdemes lehet újra elolvasni. Íme még 9 ajánlat az archívumból.

 

Offshore megoldások. Legális vagy illegális út?

Látszólag az USA és néhány szövetségese az elmúlt években szinte hadjáratot indított az adóoptimalizálási megoldások ellen. Ennek ellenére legális offshore megoldások és helyszínek tucatjai érhetőek el a Private Banking ügyfelek, KKV-k vagy vállalatok részére, amivel bizonyos speciális helyzetekben szinte kötelező élni a sikerért.

Műtárgybefektetés Private Banking ügyfelek számára

Klasszikus befektetési forma a szó legszorosabb értelmében. Ez azonban nem jelenti azt, hogy feltétlenül konzervatív is, hiszen már évekkel ezelőtt belépett az Y generáció a piacra.

A műtárgypiacon befektetni nemcsak izgalmas, de kifizetődő is volt az elmúlt 5-8 évben. Ehhez azonban érdemes volt betartani a műtárgybefektetések örökérvényű szabályait.

Private Banking ügyfélként érdemes néha újra olvasni a korábbi cikkeket

Private Banking ügyfélként érdemes néha újra olvasni a korábbi cikkeket

Kockázati- és magántőke befektetések Magyarországon

A private equity és venture capital kifejezésekre általában felkapják a fejüket a Private Banking ügyfelek, hiszen a legtöbben még mindig nem tudják pontosan elhelyezni e lehetőségeket a befektetési horizonton. Pedig utóbbi köré az egyik legismertebb hazai kereskedelmi televízió remek szórakoztató műsort épített.

Korábbi cikkünkben több tippet is adtunk arra vonatkozóan, hogy miként működnek e speciális befektetési formák a gyakorlatban.

A ChatGPT esete egy hazai Private Banking ügyféllel

2023 elején robbant világszerte a köztudatba a ChatGPT, amely egy mesterséges intelligencia szoftver, és fejlesztését Bill Gates, valamint Elon Musk neve is fémjelzi.

Gondoltunk tehát egyet és interjút készítettünk a mesterséges intelligenciával egy képzeletbeli hazai privátbanki ügyfél nevében. A szakmai válaszok pedig minket is megleptek.

10 milliárdos, akit Private Banking ügyfélként érdemes ismerni

Ötödik milliárdosokról szóló cikkünk is érdekes, vagyonos embereket mutat be az olvasóinknak. Pálmaolaj-, akkumulátor- és gaming milliárdok nyomába eredtünk e cikkben, amelyből az is kiderül, hogy a nagy port kavart debreceni CATL akkumulátorgyárnak kik az alapítói és mennyi a vagyonuk.

Luxus házhozszállítással – 5 webshop Svájctól Budapestig, amire érdemes rákattintani Private Banking ügyfélként

Mindenkinek érdemes néha kényeztetnie magát némi luxussal. Alpesi csokoládék, nemzetközi luxusékszerek, degusztációs csomagok, mézkülönlegességek és ínyenceknek való borválogatások legjobb online lelőhelyeinek jártunk utána ebben a cikkünkben, amelyet érdemes szemügyre venni Private Banking ügyfélként.

Befektetés a Metaverzumba Private Banking ügyfélként

A világ leginnovatívabb technológiáit (AR, VR, 360) felvonultató Metaverzumról sokat hallani, de még mindig nem a jelen, hanem a jövő. Költséges fejlesztési terület a technológiai vállalatoknak, amelyeknél még nem érkezett el az áttörés, de már láthatóak a jelei. Ha jobban belegondolunk, akkor éppen ezek egy nagy potenciállal rendelkező befektetési szegmens ismertetőjelei.

A Metaverzum befektetési lehetőségeit és kockázatait jártuk körben ebben a korábbi cikkünkben.

Ingatlanbefektetések 2023-ban Private Banking ügyfeleknek

2022 utolsó negyedévében új időszámítás kezdődött a hazai ingatlanpiacon, ami befektetőként új szemléletet kíván a Private Banking ügyfelektől.

A jelenlegi és jövőbeli ingatlanpiaci realitásokat jártuk körbe ezzel a cikkel, óva intve az olvasókat attól, hogy túl korai vagy extra súlyú döntést hozzanak az ingatlanbefektetési portfóliójuk kapcsán.

Family Office élmény és bizalmi vagyonkezelés – így reformálná meg 2023-ban a hazai privátbanki szektort a Bankholding

Izgalmas jövő vár hazánk második legnagyobb Private Banking szolgáltatójának ügyfeleire, ahol 2023-tól a Family Office élmény és bizalmi vagyonkezelési szolgáltatás várja a HNWIs képviselőit, Magyarországon először.

A részletekről egy interjúban kérdeztük Pleschinger Gyula Márkot, az MKB Private Banking igazgatóját.