A privátbanki ügyfelek legértékesebb vagyontárgya, ami kiemelt törődést igényel

A magas likvid vagyonnal rendelkező ügyfelek privátbanki portfóliójának összetétele igencsak széles spektrumon mozog.

A privátbankárok ugyanis a befektetési stratégia kiválasztásánál és a vagyonallokációnál is minden esetben figyelembe veszik a személyes kockázati preferenciákat és egyéni igényeket. Két egyforma privátbanki portfólió tehát nem létezik!

A legértékesebb vagyontárgy azonban minden privátbanki ügyfél esetén ugyanaz: a testi- és lelki egészség hosszú távú megőrzése.

A privátbanki ügyfelek legértékesebb vagyontárgya, ami kiemelt törődést igényel

Az egészségmegőrzés a legjobb befektetés, Private Banking és Family Office ügyfélként is.

3 érv az egészségmegőrzés mellett

  1. Fizikai egészség nélkül aligha élvezheti a megszerzett anyagi javakat, legyen szó vitorlázásról-, golfozásról- vagy éppen egy egzotikus, bakancslistás utazásról.
  2. Felelősségteljes üzleti- és befektetési döntések meghozatalához is elengedhetetlen a mentális egészség.
  3. Egészséges életmód mellett sokkal jobban érezheti magát a bőrében: jókedvűen telhetnek a napjai, pozitív emberekkel veheti körbe magát, ami élete összes területére jótékony hatást gyakorol.

 

 

Exkluzív egészségmegőrzés

Az egészséges életmód jegyében sem kell lemondania a korábban megszokott luxusról, csak kissé újra kell gondolnia a mindennapjait. Ez ugyan beletelhet némi időbe, de siker esetén minden tekintetben busás hasznot hozhat. Így érdemes belevágnia:

  • Vegyen részt prevenciós programokban! Már a hazai luxusszállodák kínálatában is egyre több olyan programot talál, ami kifejezetten az egészség megőrzésére helyezi a hangsúlyt. A szolgáltatások között komplex szűrővizsgálatot, életmódtanácsadást és a legmagasabb igényeket kielégítő gyógyászati kezeléseket is megtalálja.
  • Éljen a magánkórházak adta lehetőséggel! Prevenció- és gyógykezelések kapcsán is érdemes előnyben részesítenie a magánklinikákat. Így természetesen saját zsebből kell finanszíroznia egészségügyi ellátását, de a kedvezményes menedzser- vagy családi csomagoknak köszönhetően, ez sokkal jobb ár/érték arányú lehet, mint az ingyenes állami egészségügyi ellátás. Nem is beszélve a kényelemről! (egyágyas szoba, flexibilis látogatási idő, személyesebb konzultáció, finomabb és egészségesebb ételek)
  • Sport, mint kettős befektetés! Válasszon olyan aktív- és közösségi sporttevékenységet, amivel az egészségét is megőrizheti és egyúttal kapcsolati tőkéjét is kibővítheti. Vitorlázás-, golf-, tenisz-, síelés-, búvárkodás- vagy éppen extrém túrák világszerte – határt csak a képzelete és érdeklődése szabhat.
  • Gasztronómiával az egészségért! Talán nem is gondolt rá, de abszolút nem kell lemondania a gasztronómiai élvezetekről azért, hogy egészségesen táplálkozzon. A „fine dining” és „clean eating” alapelvei ugyanis rengeteg hasonlóságot mutatnak: friss- és organikusan termelt alapanyagok, mértékletes táplálkozás, változatos és könnyed fűszerezés, ízletes- és magas rosttartalmú zöldségek, valamint lédús és vitamindús gyümölcsök. Kedvenc éttermei valószínűleg ebéd menüt is kínálnak, így könnyen hozzájuthat friss- és egészséges táplálékhoz.

Tegyen a lelki egészségéért is!

Az egészséges életmód kapcsán legtöbbször a testi egészség megőrzése (szűrővizsgálatok, sport, táplálkozás) jut eszünkbe, pedig a mentális fittség és a lelki egyensúly megléte éppen annyira fontos tényező lehet a jólét eléréséhez.

  • Menedzselje a stresszt! A sport kiváló eszköze lehet a mindennapi feszültség levezetésének, azonban nagyobb igénybevétel esetén önmagában nem mindig elegendő. Ha rendszeresen meggyűlik a baja a stresszes szituációkkal, akkor keressen fel egy szakképzett coach-ot vagy vegyen részt speciális tréningeken, ahol megtanítják Önnek, hogyan lehet menedzselni a nehéz szituációkat.
  • Járjon pszichológushoz! Szellemileg- és anyagilag is kifizetődő lehet rendszeresen olyan személlyel megbeszélni kétségeit vagy nehézségeit, aki türelmesen és üzleti érdek nélkül hallgatja végig Önt. Sőt, optimális esetben a nyugodt szituációnak köszönhetően, akár saját maga is rájöhet a megoldásra. Ha kedve tartja és talál hozzá megfelelően nyitott szakorvost, akkor érdemes magáról a pszichológiáról (személyiségek, metakommunikáció, stb.) is tanulnia a foglalkozások során, amit később a tárgyalások alkalmával is kamatoztathat.
  • Vallását, babonáit vagy spirituális világképét (ha van ilyen) mindenképpen be kell építenie üzleti nézeteibe, hiszen enélkül aligha érheti el a megfelelő lelki egyensúlyt. Ha ez sikerül, akkor az rendkívül erős motivációt és kitartást is adhat Önnek a napi munka során. Ügyeljen azonban arra, hogy ezt még csekély mértékben sem erőltesse rá tárgyalópartnereire vagy munkatársaira.

Vágjon bele minél hamarabb!

Pörgő, rohanó világunkban egyre nehezebb belepréseli a teendők közé az egészséges életmóddal kapcsolatos teendőket. Ennek ellenére igyekezzen minél többet tenni testi- és lelki egészségéért, hiszen ennél nagyon vagyontárgyra és ennél magasabb hozamot hozó befektetésre aligha tehet szert.

Ne felejtse el, hogy egészsége egy hosszútávú befektetés: minél hamarabb kezd el vele törődni, annál nagyobb várható hozamot ígér.