Exkluzív vidéki szállodák, ahol a luxus alapkövetelmény

Ötcsillagos luxushotelek dunai panorámával, Michelin csillagos éttermek nemzetközileg elismert séfekkel, fine dining élménnyel és sommelier ajánlatokkal.

Erre számíthatnak az utazás- és gasztronómia szerelmesei, ha felkeresik a főváros legexkluzívabb vendéglátóhelyeit.

S habár a hazai vendéglátás fellegvára Budapest, vidéken is található néhány olyan gyöngyszem, ahol a látogatók életre szóló élménnyel gazdagodhatnak.

Exkluzív vidéki szállodák, ahol a luxus alapkövetelmény

Vidéken is találhat privátbanki ügyfélként olyan szállodát, ami minden luxusigényt képes kielégíteni.

7 gyönyörű szálloda a magyar vidéken

  • Andrássy Rezidencia, Tokaj-Hegyalja: Az 1737 óta védetté nyilvánított tokaji régió egyik legexkluzívabb vendéglátó egysége és hazánk történelmének egy élő darabja, ahol a 110 négyzetméteres Andrássy Lakosztály vendégeként bepillantást nyerhet egy nemesi család mindennapi luxusába. Esszencia nevű étterme 25 borász 80 féle borkülönlegességét felvonultató vacsoraestekkel kápráztatja el a gasztronómia szerelmeseit.
  • Aura Hotel, Balatonfüred: Az északi part egyik legelegánsabb szállodája, ami négycsillagos minősítésére rácáfolva ötcsillagos szolgáltatásokat nyújt, legyen szó az elegáns szobakínálatról, wellness élményekről vagy éppen gasztronómiáról. Külön említést érdemel az “aqua card”, melyről hétféle vízkülönlegességet rendelhetnek a vendégek, a világ legtisztább vizének számító Vosstól kezdve egészen a Fidzsi-szigetekről vagy Olaszországból érkező palackokig. L’aura fantázianévre keresztelt éttermében pedig „la minute” készülnek a fogások.
  • Chateau-Visz Kastélyhotel, Visz: A Balaton déli partjától mintegy 10 kilométerre fekszik hazánk egyik legkülönlegesebb és legautentikusabb kastélyhotele, amely főúri lakosztályokkal, kastélyparkkal, konyakbárral és havonta változó 7-fogásos menükkel várja a kifinomult luxus kedvelőit. Többszörösen díjazott Gourmet étterme pedig a hagyományos- és molekuláris gasztronómia ötvözésének, továbbá a kastélyhotel saját fűszerkertjének köszönhetően, felejthetetlen élményt kínál az ide látogatóknak.

 

 

  • Divinus Hotel, Debrecen: Kelet-Magyarország első ötcsillagos szállodája, ami közvetlenül a Debreceni Nagyerdő mellett található, így 1092 hektárnyi érintetlen természet gondoskodik a kristálytiszta levegőjéről. 1000 négyzetméteres szaunavilágának, Deluxe-, Executive- és Royal lakosztályainak köszönhetően pedig a pihenés különleges élményét nyújtja azoknak, akik ellátogatnak hazánk második legnépesebb városába. Rozé kengurut, krokodil tournedos-t és strucc steaket is kínáló egzotikus étlapja is izgalmas gasztronómiai élménnyel kecsegtet.
  • Lotus Therme Hotel & Spa, Hévíz: Legismertebb fürdővárosunk vonzáskörzetében található hazánk egyik legszebb ötcsillagos Spa hotele, melynek 99 négyzetméteres - pezsgőfürdővel is ellátott - Lotus Lakosztálya, valamint 6 medencés vízi- és szaunavilága, minden igényt kielégítő feltöltődést kínál a wellness szerelmeseinek. Az egészség jegyében pedig a Lotus Medical Team szakorvosai és a Lotus Therme saját sóbarlangja gondoskodik a pihentető gyógyulásáról, melynek fala  Jordánia területéről származó holt-tengeri sóból készült.
  • Salaris Resort, Egerszalók: Az egerszalóki sódomb sószivárványairól elnevezett hotel háromlégterű luxuslakosztályában – exkluzív jakuzzival, infraszaunával és tv-vel felszerelt – privát spa gondoskodik a kényelméről. Szauna- és vízi világában jeges, sörös, mézes- és egyéb különleges felöntések, valamint a népszerű sódomb és egy nosztalgiastrand is várja a wellness szerelmeseit. A gasztronómiai élményekről pedig a Pinot Noir étterem és a Furmint Drinkbár gondoskodik.
  • Spirit Hotel, Sárvár: Közel egy évtizede tartozik Magyarország legexkluzívabb hotelei közé az ötcsillagos Spirit Hotel, aminek lenyűgöző 10.000 négyzetméteres wellness részlegében 22 medence kapott helyet. Luxus lakosztályai- és keleties hangulatot idéző szobái mellett, egyedi filozófiájával is kitűnik a hazai kínálatból a szálloda, hiszen az ősi tapasztalatok és a modernkori vívmányok elegyével kevert szolgáltatásai, valóban feltöltik a testet és a lelket. Az étlapon szereplő fogások alapanyaga helyi kistermelők portékái és saját készítésű különlegességek.