5+1 érdekes cikk a Private-banking.hu oldalon, amit érdemes újraolvasnia

A Private-banking.hu oldalon a pénzügyi cikkek mellett érdekességekről is beszámolunk, amiket érdemes időről időre újraolvasni.

Íme 5+1 tipp a szerkesztőktől:

A Private Banking ügyfelek legértékesebb vagyontárgya, ami kiemelt törődést igényel

Államkötvények, vállalati kötvények, részvények, befektetési alapok, ingatlanbefektetések vagy éppen egy vállalati szabadalom, know-how, netán széleskörű kapcsolati tőke. Fontos, egyes esetben akár rendkívüli értékkel bíró vagyonelemek a Private Banking portfólióban, amelyek mindegyike kiemelt törődést és tervezett monitoring tevékenységet igényel.
 
De vajon mi lehet a privátbanki ügyfelek legértékesebb vagyontárgya? Mi az, ami „egy mind felett” és ami nélkül a többi gyorsan elveszítheti az értékét? Erre kerestük a választ a legértékesebb vagyontárgyról szóló cikkünkben.
 
5+1 érdekes cikk a Private-banking.hu oldalon, amit érdemes újraolvasnia

 

9 készség, ami hozzájárulhat a Private Banking ügyfelek sikeréhez

Ön Private Banking ügyfélként valószínűleg jól tudja, hogy a sikert senkinek sem kínálják tálcán az életben. Legyen szó magánéletről, cégvezetésről, kapcsolati tőke szerzéséről vagy akár egy stresszhelyzet megoldásáról – minden esetben többféle készséget kell sikeresen alkalmazni a szituációk megoldásához.

Az ehhez szükséges készségeket pedig kisebb-nagyobb mértékben mindenkinek tanulnia kell – tudatosan, kitartóan, megfelelő metodika mentén. Korábbi cikkünkben 9 fontos készséget ajánlottunk a Private Banking ügyfelek figyelmébe, amit, ha helyesen alkalmaznak, akkor javul az esélyük a sikerre.

 

Így hoz hasznot a Private Banking ügyfeleknek a Virtual Reality (VR)

A virtuális valóságot a legtöbben máig egyfajta digitális hóbortként tartják számon. Ennek oka, hogy valóban nagyon szórakoztató és élménydús képes lenni egy virtuális valóságot vagy kiterjesztett valóságot használó játék.

Azonban, ha jobban belegondol, akkor a szoftverek világa bőven túlmutat a játékokon és jövőben az iparág iránt jelentősen nőhet az érdeklődés az online értékesítési megoldások, virtuális utazások, egészségügyi szolgáltatások vagy éppen az üzleti megoldások irányából.

Éppen ezért több szempontból is érdemes lehet foglalkozni Private Banking ügyfélként a virtuális valósággal.

Gyermeknevelési tippek Private Banking ügyfeleknek

Sikeres üzletemberként vagy vállalatvezetőként előbb-utóbb a HNWI ügyfelek fókuszába kerül a generációváltás, hiszen minden gazdálkodó szervezet életében ez teheti fel a valódi koronát az életműre és „teheti halhatatlanná” az alapítót.

A generációváltás azonban a statisztikák szerint rendkívüli kihívás a hazai és nemzetközi vállalatvezetők számára, sőt a sikeres generációváltás sokaknak sajnos csak hiú ábránd.

A siker érdekében érdemes már gyermekkorban elkezdeni a tudatos pénzügyi edukációt, ami két évtized távlatában igencsak jövedelmező befektetésnek bizonyulhat majd.

 

Letelepedési- és állampolgársági programok Private Banking ügyfeleknek

Világszerte kínálnak a nemzetállamok a HNWI ügyfélkörnek legális, izgalmas és kedvező lehetőségeket, amelyeknek köszönhetően manapság egy jómódú család szinte bármelyik kontinensen otthonosan mozoghat lakosként, cégtulajdonosként vagy nyaralóként.

Sőt, a gyakorlat inkább azt mutatja, hogy a letelepedési- és állampolgársági programok bősége várja a HNWI ügyfeleket, amelyek feltérképezéséhez érdemes minden esetben szakértő segítséget igénybe venni.

 

+1 tipp: Private-banking.hu interjú a ChatGPT-vel

Portálunk sem maradhatott ki a 2023 első negyedévében kezdődő mesterséges intelligencia trendből, amelynek fókuszában a ChatGPT állt. Gondoltunk hát egyet és interjút készítettünk egy képzeletbeli privátbanki ügyfél nevében.

A Bill Gates és Elon Musk nevével fémjelzett ChatGPT-t az interjúban megkérdeztük az inflációról, az ingatlanpiacról, a hazai gazdaságpolitikáról, de érdeklődtünk arról is, hogy miként keresne privát bankárt a helyünkben és szerinte mi a legjobb befektetés.