Ők a Private-banking.hu olvasói - ezt gondolják a pénzügyekről és a privátbanki szolgáltatókról

Bő két éve indult el a Private-banking.hu portál, ami kifejezetten a privátbanki ügyfélkört célozta meg tartalmaival.

 

A portál indulása és az első interjúnk óta több alkalommal buzdítottuk olvasóinkat arra, hogy töltsék ki az oldalunkon található anonim privátbanki kérdőívet, amivel jobban megismerhetjük céljaikat, elképzeléseiket és véleményüket a pénzügyi kérdések terén.

Most elérkezettnek látjuk az idejét, hogy nyilvánosságra hozzuk a belső statisztikánk egy részét, amiből mindenki számára világossá válhat, kik az olvasóink és nagy vonalakban mit gondolnak a Private Banking-ot érintő legfontosabb témákban.

Kik ők és mit gondolnak a Private Banking-ról?

A kérdőívet kitöltő olvasók 54%-a aktív Private Banking ügyfél, ami kiváló visszacsatolást jelent a számunkra és nagyon örülünk, hogy tartalmaink eljutnak a releváns célközönséghez.

KLIKK IDE, ha inkább videóanimáción nézné meg az eredményeket!

A felmérés szerint olvasóink 47%-a NextGen (45 év alatti), 44%-a Senior (46-64 év közötti), 9%-a pedig a Senior Plus (65 év feletti) korosztály tagja. Ennek duplán örülünk, hiszen a Private Banking szegmens mindhárom fontos generációját sikerült oldalunk üzeneteivel megszólítanunk. Ráadásul abban a korosztályban vagyunk a legerősebbek (NextGen), amely várhatóan a legnagyobb növekedést produkálhatja majd a jövőben.

Vállalatalapítók, felsővezetők, NextGenek és a jövő vezető - kérdőívünk alapján ők a Private Banking.hu olvasói

Vállalatalapítók, felsővezetők, NextGenek és a jövő vezetői - kérdőívünk alapján ők a Private Banking.hu olvasói.

Mind az 5 befektetői kockázati attitűdből vannak olvasóink, a kitöltők:

  • 8%-a kockázatkerülő,
  • 11%-a konzervatív,
  • 30%-a kiegyensúlyozott,
  • 43%-a dinamikus,
  • 8%-a pedig agresszív szemléletű befektető.

Az olvasók 78%-a online gyűjt információt a pénzügyi döntések előtt, tehát jó eszköz lehet a megszólításukra egy tematikus portál.

A válaszadók 37%-a aktív szemléletű befektető, 19%-a passzív szemléletű befektető, míg 44%-uk úgy véli, hogy mindkét stratégia működőképes és a piaci helyzet, valamint az ügyfél kockázati preferenciája a döntő e kérdésben az általánosítás helyett.

A kérdőív kitöltők 32%-a rendszeresen elolvassa a privát bankára által küldött e-maileket.

A válaszadók 65%-a szerint a hagyományos, Private Banking tanácsadás a működőképesebb, míg 35% szerint a vagyonkezelés lehet eredményesebb.

Az érdeklődők 51%-a vett már részt privátbanki rendezvényen egyszer vagy többször. 32% még sohasem volt privátbanki rendezvényen, de szívesen elmenne, ha releváns a tematika.

A válaszadók 62%-a szerint releváns vagy az lehet majd a jövőben magántőkebefektetés a portfólióban.

A kitöltők 35%-a szerint aktuális lehet a számukra középtávon generációváltással kapcsolatos tanácsadás.

Olvasóink 81%-a szerint több Private Banking szolgáltatóra van szükség a biztonság eléréséhez, vagyis nyitottak a jelenlegi szolgáltatók mellett új pénzügyi / tanácsadó cégeket megismerni.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését olvasóink iránt, akkor keresse MÉDIAAJÁNLATÉRT kollégánkat.