Milliárdos sztorik, amitől Private Banking ügyfélként is leesik az álla

2020 őszén két meghökkentő rekord is született a milliárdosok világában, ami a Private Banking ügyfelek szemszögéből is figyelemre méltó lehet.

 

  1. Rekordszintre, 10 trillió dollárra emelkedett a milliárdosok összvagyona, ami 27 százalékos növekedést jelent a koronavírus-pandémia 1. hullámának kezdetéhez képest.
  2. Jeff Bezos vagyona a világon először átlépte a 200 milliárd dollárt, amihez szintén nagymértékben hozzájárult a járvány kitörése, rekordszintre emelve az online vásárlásokat.

Milliárdos rekorderek világszerte

A milliárdosok világa ezen kívül is számos meglepő rekordot tartogat, amiből a privátbanki szolgáltatások iránt érdeklődő olvasóink már több alkalommal ízelítőt kaptak portálunkon. Korábbi cikkeinkből megismerhették többek között:

Számtalan érdekes történettel szolgálhat a világ milliárdosainak élet.

Számtalan érdekes történettel szolgálhat a világ milliárdosainak élete.

Még 4 érdekes sztori

Mostani cikkünkben a rekorderek helyét a rekordok veszik át, amely legalább annyira inspiráló, tanulságos és érdekes lehet egy Private Banking ügyfélnek, mint maguk a milliárdosok.

Bugatti La Voiture Noire – a világ legdrágább új kocsija

Egy szép, elegáns és sportos autó nem csak álom a privátbanki ügyfelek számára. Vannak azonban olyam unikumnak számító darabok, amelyek számukra is inspiráló lehet.

Ezek közé tartozik a Bugatti La Voiture Noire is, amely a 2019-es Genfi Autószalon óta birtokolja a világ legdrágább autója címet. A szupersportkocsi azonban nemcsak az árával tűnik ki a tömegből, hanem 16 hengeres erőforrásával, négy turbójával és az ennek köszönhető 1500 lóerős teljesítményével is, mely 2,5 másodperc alatt gyorsítja fel az álomautót 100 kilométeres sebességre.

A Bugatti La Voiture Noire ára 18,7 millió dollár. (Érdekes, de ezzel az árral még a TOP 10 közé sem férne be a Vintage Car kategóriában.)

Impozáns látvány a világ legdrágább autója

Impozáns látványt nyújt a világ legdrágább autója.

Antilia – a világ legdrágább háza

Mukesh Ambani neve sokak számára ismerős lehet. India tehetős vállalkozója ugyanis már hosszú évek óta szerepel a világ leggazdagabb embereit bemutató Forbes 100-as listán. Amit sokkal kevesebben tudnak, hogy ő birtokolja a világ legdrágább házát is.

Antilia fantázianevű luxusingatlana az indiai Dél-Mumbaiban található és igencsak impozáns paraméterekkel rendelkezik. A 173 méter magas épület 27 extra méretű emelettel rendelkezik, területe pedig több mint 37000 négyzetméter.

A luxusotthonban - a máshol már megismert prémiumfelszerelések mellett - helyet kapott még három helikopter-leszállópálya, 168 parkoló, egy bálterem, valamint egy 50 férőhelyes színház is. Antilia értékét 2 milliárd dollárra becsülik 2020-ban.

Érdekességként említhető meg, hogy objektíven nézve a piacon valószínűleg nem az Antilia, hanem a Buckingham Palota a világ legértékesebb háza, amelynek értéke közel 5 milliárd dollárra rúghat és érthető okokból nem forgalomképes.

A világ legdrágább esküvője

Vajon mivel lephetné meg a lányát a világ egyik leggazdagabb embere, ha férjhez megy. Természetesen egy világra szóló esküvővel és lakodalommal.

Így történt ez Vanisha Mittal és Amit Bhatia esetében is, akinek az esküvőjét a Párizs közelében található Chateau Veaux le Vicomte-ban tartották, impozáns vendégekkel és Kylie Minogue fellépésével.

A ceremónia költségvetése 66 millió dollárra rúgott, beleértve Kylie 330000 dolláros tiszteletdíját.

Hello Mr. President – avagy a világ legdrágább ruhája

Kevesen tudják, hogy a világ egyik legismertebb ruhadarabját eredetileg egy egyetemista tervezte posztgraduális projektként. Nos, ez olyan jól sikerült, hogy nem sokkal később már a csodálatos Marilyn Monroe-n csilloghatott a ruhaköltemény.

A ruha új korában sem volt olcsó, 1440 dollárt kellett érte fizetni, ami manapság - az inflációval kiigazítva - mintegy 12000 dollár lenne.

A világhírű darab egy 1999-es aukción 1,26 millió dollárért cserélt gazdát, hogy végül 2016-ban 4,8 millió dollárért a Ripley’s Believe I tor Not Museum-ba kerüljön, örökre emléket állítva minden idők egyik legnagyobb hollywood-i csillagának.