Még 6 érv, hogy kiemelt banki ügyfélként tanuljon a pénzről

Kiemelt banki ügyfélként Ön akár évtizedes tapasztalattal bíró pénzügyi tanácsadót is kaphat. A gyakorlatban mégis jobban jár, ha ért a pénzhez.

 

Egy korábbi cikkben már jónéhány érvet felsorakoztattunk amellett, hogy miért érdemes Private Banking ügyfélként tanulnia a pénzről. Íme a két legfontosabb ok:

  • képes felmérni pénzügyi tanácsadója valódi tudásszintjét
  • jobban megértheti, pontosan mi történik a vagyonával

Arra is felhívtuk a figyelmet, hogy az egyetemi katedráról származó elméleti megközelítés helyett érdemesebb gyakorlatiasabb, a mindennapi pénzügyi ügyintézés során használható tudást szerezni.

Private Banking ügyfélként is érdemes tanulnia a pénzről.

Private Banking ügyfélként is érdemes tanulnia a pénzről.

Tanuljon online, profiktól

Jó példa erre hazánk egyik legkedveltebb pénz- és tőkepiaci kurzusa, a Vagyon, Alap, Portfólió (VAP) vizsga, amelyet a Bankárképző, valamint a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Országos Szövetsége (BAMOSZ) hívott életre a kétezres években.

A Private Banking és prémium banki ügyfelek itt közvetlenül az alapkezelő szakemberektől tanulhatnak vagy kérdezhetnek a kurzus alatt. Normális esetben ez a befektetőknek aligha adatik meg (sőt, némelyik újságírónak sem).

Érvek a pénzügyi edukáció mellett

  1. Egyedi ajánlat: Ha privátbanki- vagy prémium banki tanácsadója látja, hogy egy nyelvet beszélnek vagyis Ön is érti az összefüggéseket, akkor olyan ajánlatokhoz is hozzájuthat, amit a legtöbb ügyfélnek soha nem kínálnak fel. Ilyen lehet egy kivételes hozamokkal bíró spekulatív befektetési lehetőség, amelyről csak a megfelelő kockázati preferenciával rendelkező ügyfelek értesülhetnek.
  2. Objektívebb kép a piacról: Alapfokú szakértőként sokkal jobban össze tudja hasonlítani a prémium és privátbanki szolgáltatók ajánlatait. Vezetőként vagy cégvezetőként valószínűleg nem kell Önnek bemutatnunk, hogy mekkora előnyt jelent, ha nincs egy döntésnél senkire sem rászorulva.
  3. Otthonról, kényelmesen tanulhat: A VAP vizsgát már online, akár a vidéki nyaralójából vagy külföldről is elvégezheti. Az e-learning rendkívül rugalmas tanulmányokat biztosít Önnek.
  4. Kiváló ár/érték arány: Egy magasan kvalifikált pénzügyi képzés az átlag privátbanki portfólió csupán 0,1-0,2 százaléka, ami busásan kifizetődhet.
  5. Kapcsolati tőkét szerezhet: Pénz- és tőkepiaci tudással online vagy akár egy rendezvényen is könnyen kapcsolati tőkét szerezhet. A pénzügyekhez és befektetésekhez értő emberek ugyanis mindenhol könnyebben az érdeklődés középpontjába kerülnek.
  6. Saját ötletek megvalósítása: A megfelelő szakmai tudás birtokában, akár saját befektetési ötletet is bedobhat a privátbanki szolgáltatójánál, amivel növelheti a hozamszerzési esélyeit.