Szerencsésebb esetben ez csupán elővigyázatosság, ami családjának és környezetének egészségügyi kockázatát csökkenti. Egy aktív, pörgős vezetőnek viszont ez a néhány hét rendkívül unalmasan telhet – főleg, ha szellemileg nem tudja magát lefoglalni.
Azok a Private Banking ügyfelek, akik rajonganak a gasztronómiáért, könnyen új kihívásra lelhetnek a világtól ideglenesen elzárva is. Erre szeretnénk mostani bejegyzésünkben néhány tippet adni.
Természetesen a tippek mindegyike megállja a helyét akkor is, ha nem kényszerül a négy fal közé, csak kipróbálna valami izgalmas, otthoni gasztronómia élményt.
Minőségi alapanyagok, exkluzív gasztronómiai segédeszközök és tengernyi virtuális tudás várja az online térben, ha úgy döntene, hogy nem rest magasabb vagyonnal rendelkező ügyfélként fakanalat ragadni a saját konyhájában. Íme a kedvenc tippjeink:
A házi tészta készítése a híresztelésekkel szemben nem túl nehéz. Főleg akkor, ha egy profi konyhai eszközt hív hozzá segítségül. Például a Marcato Ristorántica tésztakészítő gépet, ami bármilyen helyzetből képes a maximumot kihozni.
Spaghetti, lasagne, fusilli vagy éppen ravioli a kedvence? Mindegy! Egy minőségi géppel akár 15 percen belül a forró lábasban loboghat a saját maga által készített házi tészta, amihez hasonlóval kizárólag a legjobb olasz éttermekben találkozhat.
Ha rajong a gasztronómiáért, akkor valószínűleg a jó bort is kedveli. Aki pedig nemcsak szereti a bort, hanem ért is hozzá, az könnyebben tud ismerkedni a többi vendéggel. Kellemes és hasznos tevékenység lehet egyben, ha elvégez egy alapfokú képzést a borról.
Manapság már erre is van lehetőség online. Például hazánk egyik legismertebb borászmagazinjának (Winelovers) képzésén, ahol a szakmai tudás mellett a szervező a kóstoláshoz szükséges borsort is biztosítja a tanulók számára.
Ha pedig kedvet kapna a komolyabb szakmai fogások elsajátításához, akkor folytathatja a tanulmányait tantermi keretek között (a karantén vagy pandémia után).
A tésztával szemben a steaksütés egy igazi kihívást jelenthet a gasztronómiai iránt érdeklődőknek. A tökéletes steak elkészítése viszont egyáltalán nem lehetetlen feladat, még kezdő szakácsoknak sem.
Minőségi húst házhoz szállító webáruházak tárháza várja az érdeklődőket, ahol nemcsak a legnemesebb érlelt marhát, házi szárnyast vagy akár strucchúst szerezheti be, hanem értékes tippeket is kaphat azok elkészítéséhez.
Húsimádók esetében szinte magáért kiált a saját steak elkészítésének lehetősége, ami siker esetén minden bizonnyal az egyik kedvenc fogása lesz.
Ha netán tényleg kedvet kapna a kézműves tészta főzéséhez vagy egy otthon készült steak sütéséhez, akkor ezt érdemes a lehető legjobb minőségű edényekben elkészíteni. Ezek királya már évszázadok óta a rézlábas.
A rézlábasok nagyon tartósak, bár legfőbb erényük mégsem ez. A rézből készült edények hővezetése ugyanis nagyon egyenletes és rendkívül gyors, sütés közben így pillanatok alatt változtathat a séf az étel hőmérsékletén.
Az egyik legismertebb francia márka (De Buyer) már 1830 óta készít edényeket a gasztronómia szerelmeseinek. A 2019-es Bocuse D’Or hivatalos támogatójaként pedig nemcsak profi séfeknek, hanem a hobbijukat komolyan vevő szakácsoknak is rézből készült lábasokkal kedveskednek.
Amennyiben mégsem szeretne fakanalat ragadni vagy a helyzet úgy kívánja, hogy rögtön szüksége van egy kiváló, magas minőségű fogásra, akkor ajánljuk figyelmébe a pástétomokat, amelyeket kinyitva percek alatt exkluzív ízorgiát varázsolhat az otthoni asztalra.
A hazai erdők legfinomabb vadállataiból, a népszerű Tokaji Aszúval ötvözött vagy éppen a francia Fois Gras-ból készült csúcsgasztronómiai termékeket, amik garantáltan megállják a helyüket a legkifinomultabb ízlelőbimbóval rendelkező társaságban is.
További előnyük, hogy sokáig eltarthatóak, tehát érdemes belőlük néhányat folyamatosan a polcon tartani.
Amennyiben szívesen elbarangolna kicsit a régi estélyek, fogások és lakomák korába, akkor ajánljuk figyelmébe Dobos C. József több mint 140 éves szakácskönyvét, amely bárki számára ingyenesen elérhető a Magyar Elektronikus Könyvtár virtuális hasábjain.
Húsesszenciákkal, a legkülönbözőbb mártásokkal, tradícionális fogásokkal és megszámlálhatatlanul sok séfpraktikával a világhírű sütemény ötletgazdájától, aki magát Sissi hercegnőt is a megrendelői között tudhatta.