Gasztronómiai élmények privátbanki ügyfeleknek, Covid-19 idejére

Private Banking ügyfélként bárkivel előfordulhat, hogy a koronavírus-pandémia egyik hulláma alatt kötelező vagy önkéntes karanténba kerül.

 

Szerencsésebb esetben ez csupán elővigyázatosság, ami családjának és környezetének egészségügyi kockázatát csökkenti. Egy aktív, pörgős vezetőnek viszont ez a néhány hét rendkívül unalmasan telhet – főleg, ha szellemileg nem tudja magát lefoglalni.

Új helyzet, új kihívás

Azok a Private Banking ügyfelek, akik rajonganak a gasztronómiáért, könnyen új kihívásra lelhetnek a világtól ideglenesen elzárva is. Erre szeretnénk mostani bejegyzésünkben néhány tippet adni.

Otthon, a négy fal között is fantasztikus gasztronómiai élményeket szerezhetnek a Private Banking ügyfelek.

Otthon, a négy fal között is fantasztikus gasztronómiai élményeket szerezhetnek a Private Banking ügyfelek.

Természetesen a tippek mindegyike megállja a helyét akkor is, ha nem kényszerül a négy fal közé, csak kipróbálna valami izgalmas, otthoni gasztronómia élményt.

Gasztronómia élmények a négy fal között

Minőségi alapanyagok, exkluzív gasztronómiai segédeszközök és tengernyi virtuális tudás várja az online térben, ha úgy döntene, hogy nem rest magasabb vagyonnal rendelkező ügyfélként fakanalat ragadni a saját konyhájában. Íme a kedvenc tippjeink:

Homemade „pasta”

A házi tészta készítése a híresztelésekkel szemben nem túl nehéz. Főleg akkor, ha egy profi konyhai eszközt hív hozzá segítségül. Például a Marcato Ristorántica tésztakészítő gépet, ami bármilyen helyzetből képes a maximumot kihozni.

Spaghetti, lasagne, fusilli vagy éppen ravioli a kedvence? Mindegy! Egy minőségi géppel akár 15 percen belül a forró lábasban loboghat a saját maga által készített házi tészta, amihez hasonlóval kizárólag a legjobb olasz éttermekben találkozhat.

Online bortanfolyam

Ha rajong a gasztronómiáért, akkor valószínűleg a jó bort is kedveli. Aki pedig nemcsak szereti a bort, hanem ért is hozzá, az könnyebben tud ismerkedni a többi vendéggel. Kellemes és hasznos tevékenység lehet egyben, ha elvégez egy alapfokú képzést a borról.

Manapság már erre is van lehetőség online. Például hazánk egyik legismertebb borászmagazinjának (Winelovers) képzésén, ahol a szakmai tudás mellett a szervező a kóstoláshoz szükséges borsort is biztosítja a tanulók számára.

Ha pedig kedvet kapna a komolyabb szakmai fogások elsajátításához, akkor folytathatja a tanulmányait tantermi keretek között (a karantén vagy pandémia után).

Steaksütés otthon

A tésztával szemben a steaksütés egy igazi kihívást jelenthet a gasztronómiai iránt érdeklődőknek. A tökéletes steak elkészítése viszont egyáltalán nem lehetetlen feladat, még kezdő szakácsoknak sem.

Minőségi húst házhoz szállító webáruházak tárháza várja az érdeklődőket, ahol nemcsak a legnemesebb érlelt marhát, házi szárnyast vagy akár strucchúst szerezheti be, hanem értékes tippeket is kaphat azok elkészítéséhez.

Húsimádók esetében szinte magáért kiált a saját steak elkészítésének lehetősége, ami siker esetén minden bizonnyal az egyik kedvenc fogása lesz.

Rézlábas a Bocuse D’Or ajánlásával

Ha netán tényleg kedvet kapna a kézműves tészta főzéséhez vagy egy otthon készült steak sütéséhez, akkor ezt érdemes a lehető legjobb minőségű edényekben elkészíteni. Ezek királya már évszázadok óta a rézlábas.

A rézlábasok nagyon tartósak, bár legfőbb erényük mégsem ez. A rézből készült edények hővezetése ugyanis nagyon egyenletes és rendkívül gyors, sütés közben így pillanatok alatt változtathat a séf az étel hőmérsékletén.

Az egyik legismertebb francia márka (De Buyer) már 1830 óta készít edényeket a gasztronómia szerelmeseinek. A 2019-es Bocuse D’Or hivatalos támogatójaként pedig nemcsak profi séfeknek, hanem a hobbijukat komolyan vevő szakácsoknak is rézből készült lábasokkal kedveskednek.

Csúcsgasztronómia a polcról

Amennyiben mégsem szeretne fakanalat ragadni vagy a helyzet úgy kívánja, hogy rögtön szüksége van egy kiváló, magas minőségű fogásra, akkor ajánljuk figyelmébe a pástétomokat, amelyeket kinyitva percek alatt exkluzív ízorgiát varázsolhat az otthoni asztalra.

A hazai erdők legfinomabb vadállataiból, a népszerű Tokaji Aszúval ötvözött vagy éppen a francia Fois Gras-ból készült csúcsgasztronómiai termékeket, amik garantáltan megállják a helyüket a legkifinomultabb ízlelőbimbóval rendelkező társaságban is.

További előnyük, hogy sokáig eltarthatóak, tehát érdemes belőlük néhányat folyamatosan a polcon tartani.

+1 tipp, ami a múltba varázsolja

Amennyiben szívesen elbarangolna kicsit a régi estélyek, fogások és lakomák korába, akkor ajánljuk figyelmébe Dobos C. József több mint 140 éves szakácskönyvét, amely bárki számára ingyenesen elérhető a Magyar Elektronikus Könyvtár virtuális hasábjain.

Húsesszenciákkal, a legkülönbözőbb mártásokkal, tradícionális fogásokkal és megszámlálhatatlanul sok séfpraktikával a világhírű sütemény ötletgazdájától, aki magát Sissi hercegnőt is a megrendelői között tudhatta.