5+1 pénzügyi podcast, amit privátbanki ügyfélként érdemes követnie

A Private Banking ügyfelek néhány éve még kuriózumként tekintettek arra, ha megjelent egy újabb pénzügyi podcast – ez a helyzet mára eléggé megváltozott.

Bizonyos szempontból szerencsére, más (leginkább szakmai) szempontok szerint viszont a befektetők szerencsétlenségére, manapság bárki mikrofont ragadhat és megoszthatja a véleményét a pénz és tőkepiacról.

  • Egyrészt szerencsére, mert soha nem volt ilyen egyszerű az információáramlás, mint napjainkban.
  • Másrészt szerencsétlenségünkre, mivel laikusként nagyon kiszűrni, hogy ki hiteles és ki önjelölt, szakmaiatlan guru az éterben.

Pénzügyi podcastek, amivel nem faraghat rá

Pénzügyi podcastek, Private Banking ügyfeleknek

Pénzügyi podcastek, Private Banking ügyfeleknek

Éppen ezért szeretnénk a privátbanki ügyfelek figyelmébe ajánlani néhány olyan pénzügyi podcastet, amit szakértő, tapasztalt és számunkra hiteles szellemi műhelyek szerkesztenek és ahonnan tényleg érdemes lehet információt gyűjteni. Íme az 5 kedvenc, ABC sorrendben.

Concorde Podcast

Széleskörű magán, intézményi- és vállalati szolgáltatásokra számíthatnak a 30 éves Concorde ügyfelei, ha átlépik e pénzügyi cég küszöbét. Prémium banking és privátbanki szolgáltatás, Brokerage, Corporate Finance vagy éppen befektetési tanácsadás, mind a palettán szerepel.

A Concorde szakértői pedig nemcsak személyesen, hanem digitálisan is örömmel osztják meg észrevételeiket a nagyérdeművel, podcasten keresztül.

Equilor Podcast: Margin Call

Az Equilor Csoport története egyidős az új Budapesti Értéktőzsdével, hiszen mindkettő nemrég ünnepelte a 33. születésnapját. A csoport mára saját alapkezelővel, Corporate Finance és Fine Art leányvállalattal, valamint hazánk első Wealth Office szolgáltatásával áll a Private Banking ügyfelek rendelkezésére.

Van tehát honnan szakmai tapasztalatot meríteni, amit meg is tesz az Equilor, Margin Call nevű pénzügyi Podcastjében.

Hold After Hours Podcast

Privát- és online vagyonkezelési szolgáltatással, valamint online is megvásárolható befektetési alapokkal áll nemcsak a privátbanki, hanem a prémium banki és kisbefektetők rendelkezésére is a Hold Alapkezelő, akinek szakemberei szintén rendszeresen osztják meg szakmai tudásukat és piaci véleményüket a nagyérdeművel, Podcast formájában.

A 29 éve alakult szakembergárda véleményét a Hold After Hours nevű podcastben hallgatják meg az érdeklődők.

OTP Global Markets Podcast

Hazánk legnagyobb privátbanki szolgáltatóját és az OTP történetét senkinek sem kell bemutatnunk. Magától értetődik, hogy az OTP Csoport elemzői-szakmai csapata sem maradhatott ki a Podcast hullámból és igyekszik hasznos információkkal ellátni a trendekről, hírekről és lehetőségekről a célpiacot.

A Podcastben gyakori, hogy a privátbanki szegmens magas rangú vezetői maguk válaszoknak a szakmai kérdésekre, így virtuálisan bármelyik ügyfél megismerheti őket.

Portfolio Podcast

Hazánk szakmailag talán leginkább ismert és elismert gazdasági portáljának podcastje, ami mellett egy podcast ajánlóban nem lehet szó nélkül elmenni. A megszokott Portfolio.hu színvonalat és stílust hozza, nem okozva csalódást, ezért szintén jó szívvel ajánljuk a privátbanki célközönségnek.

A fenti csatornákon kívül tucatnyi hazai és többezer nemzetközi podcast ossza a szakmai érveket napról napra az interneten. Érdemes azonban jól átgondolnia kire hallgat és milyen érvek mentén, hiszen egy felelőtlen döntéssel akár nagyobb vagyont is bukhat a pénz- és tőkepiacon.

24.hu Della Podcast

Az egyik legfrissebb pénzügyi podcast a 24.hu hírportál nevéhez fűződik. A Della általános pénzügyi kérdésekkel és gazdasági témákkal foglalkozik, de gyakran bukkannak fel az interjúkban ismert privát bankárok, ezért Private Banking ügyfeleknek is ajánljuk követésre.