Méretes szabóságok és kézműves cipészek, ahol privátbanki ügyfélként sem csalódhat

„The style is the man himself” – szól Georges-Louis Leclerc de Buffon világhírűvé vált bölcsessége, ami napjainkban aktuálisabban hangozhat, mint bármikor.

Personal branding trénerek, stílustanácsadók és coach-ok tízezrei dolgoznak ugyanis azon világszerte, hogy az üzleti élet szereplőit és magas beosztású vezetőit felkészítsék vállalatuk hiteles képviseletére.

A magas vagyonnal rendelkezők (High Net Worth Individuals) az egyik legfontosabb eszköze lehet a rólunk kialakult pozitív összhatás elérésének, hiszen egy alkalomhoz illő cipő, egy elegáns öltöny vagy éppen egy divatos kiegészítő (például: sál, kalap, nyakkendő), számtalan üzenetet hordozhat magában. Nem beszélve az „első benyomás” soha vissza nem térő alkalmáról.

Méretes szabóságok és kézműves cipészek, ahol privátbanki ügyfélként sem csalódhat

Úriszabóságok és kézműves cipészek tekintetében is büszkék lehetünk a hazai szakemberekre.

Kézzel készült darabok, valódi értékkel

A kifinomult ízlésnek a 21. században jóval túl kell mutatnia a prémium minőségű konfekcióáruk marketingszakemberei által megalkotott márkaüzeneteken. A legmárkásabb ruhadarabok viselése ugyanis, sokkal inkább tűnhetnek „rongyrázásnak” egy üzleti találkozó során, mint hiteles önkifejezésnek.

Amennyiben egy tárgyalás során valódi értéket kíván partnerének közvetíteni öltözködésével, ahhoz kézműves manufaktúrák egyedi darabjaira lehet szüksége. Kézzel készült, kifejezetten az ön igényeire szabott ingekre, öltönyökre, cipőkre és kiegészítőkre, ahol a legapróbb részleteknek (például egy mandzsettagombnak) is saját üzenete van.

Ahol sohasem engednek a minőségből

A luxusmárkák térnyerésének ellenére, szerencsére hazánkban is reneszánszukat élik azok a kézműves manufaktúrák, akik az üzleti élet szereplőinek legmagasabb igényeit is képesek kielégíteni, legyen szó stílustanácsadásról, prémium minőségű alapanyagokról vagy egyedi ruhadarabok elkészítéséről.

8 hazai manufaktúra, ahol segíthetnek elérni a céljait

  • Canissi: Olasz mesterszabászati hagyományokra építő belvárosi méretes szabóság, amit Kanizsai Szilvia álmodott meg három évtizedes szakmai tapasztalatára alapozva. Igény esetén saját otthonunkban- vagy irodánkban is rendelkezésre áll a szabóság, aminek a blogján rengeteg hasznos tippre bukkanhatnak az érdeklődők.
  • Fabula Bespoke Shoes: A Pest megyei Dömsödön található cipőmanufaktúra, ahol szintén a megrendelő otthonában veszi le a méretet maga a cipészmester. Fabula László második generációs cipészként vezeti az édesapja által 1990-ben megalapított műhelyt, kézzel készítve el minden egyes lábbelit és maximálisan figyelembe véve az évszázados tradíciókat.

 

 

  • Galamb Szabóság: A XXI. század divatját és az olasz úriszabóságok tradícióit ötvöző belvárosi szabóműhely, ahol a legfinomabb angol és olasz szövetek, bélések, valamint elefántcsont- és kagylóhéjgombok felhasználásával készülnek el az öltönyök, egy valódi nápolyi mesterszabó fél évszázados tapasztalatai alapján.
  • Gangel Benjámin: Pécsett található, két évtizedes tapasztalattal rendelkező férfiszabóság, amit a névadó, s egyben alapító Gangel Benjámin vezet a tradíciók legszigorúbb betartása mellett. Tevékenysége egy férfiszabóság teljes palettáját lefedi, a tanácsadástól kezdve, egészen az öltöny-, kabát- vagy alkalmi viselet elkészítéséig. Weboldalán érdekes- és hasznos tippek találhatók az öltönykészítés kulisszatitkairól.
  • Jáni Mihály és Fia: 1932-ben alapított hazai úriszabóság, melyet Jáni Tamás vezet a család harmadik generációs képviselőjeként. A II. kerületi úriszabóság ügyfelei között éppúgy megtalálhatók a hazai gazdasági- és politikai élet szereplői, mint a budapesti nagykövetségek munkatársai.
  • Mehandi Bespoke: A londoni Savile Row kézműves tradícióit figyelembe vevő szabóság, ahol a szabásminta megrajzolásától a legapróbb részletek elkészítéséig, mindent kézzel végeznek el. Vezetője Brainel Mehandi stílustanácsadó, aki a Szegedi Tudományegyetem Stíluskommunikátor szakának oktatójaként és a Bespoke divatmagazin szerkesztőjeként is eltökélten népszerűsíti a klasszikus férfiöltözködés alapszabályait.
  • Rozsnyai Shoes: Második generáció által vezetett hazai cipészet, amit közel négy évtizede alapított Rozsnyai Sándor cipészmester. Felsőkategóriás cipőik kizárólag kézzel készülnek, ötvözve az olasz stílusjegyeket, a tradicionális cipőkészítés fortélyaival. A cég 2011 óta V. kerületi exkluzív bemutatótermében szolgálja ki az ügyfeleit. Angol nyelvű webshopjukban pedig rengeteg inspirációt gyűjthetnek a kifinomult ízlésvilágú érdeklődők.
  • Vass Shoes: Budapest belvárosának szívében található cipészet, ahol szintén minden hagyományos technológiával, kézzel készül. 1978-ban alapította Vass László cipészmester, aki máig maga tökéletesíti és fejleszti a kollekciók darabjait. 

E cikk keretei természetesen nem adtak arra alkalmat, hogy hazánk összes szabó- és cipészmesterét bemutassuk az olvasóknak. Amennyiben ismer olyan cipészt vagy méretes szabóságot, aminek a fenti listában lenne a helye, kérjük küldje el nekünk.

Címkefelhő

cipész luxus szabóság